Kaasava eelarve 2025 väljakuulutamine

Kaasava eelarve 2025 väljakuulutamine

Kaasava eelarve abil kaasatakse Vormsi valla elanikud Vormsi valla eelarve koostamisse, antakse kogukonna liikmetele võimalus teha eelarve koostamisel ettepanekuid kohaliku elu edendamiseks.

Kaasava eelarve menetluse käigus esitatava idee tulemusena teostatav projekt peab olema seotud Vormsi saarega, soodustama kogukonna koostööd, valmima menetlusele järgneva eelarveaasta jooksul, olema avalikus ruumis vajalik ja avalikus kasutuses ning idee elluviimisest ei tohi tekkida ebamõistlikke kulusid valla järgnevate aastate eelarvetele.

Ideid saab esitada 15.– 31. oktoober 2024 nii füüsiline kui ka juriidiline isik elektrooniliselt aadressile vv@vormsi.ee või paberkandjal aadressile Vormsi Vallavalitsus, Külamaja, Hullo küla, Vormsi vald, 91301.

Kaasavaks eelarveks on eraldatud 5000 eurot.

Esitatud idee kohta peab olema märgitud:

  • idee esitaja nimi, kontakttelefon ja e-posti aadress;
  • idee märksõna või -lause, mis annab edasi idee olemuse ja mille abil on idee tuvastatav kaasava eelarve menetluse vältel;
  • idee eesmärk – millise vajaduse või probleemi see lahendab Vormsi avalikus ruumis või millise uue võimaluse avab, miks on vajalik idee teostamine vallaeelarvest;
  • idee sihtrühm – kes saavad idee elluviimisest enam kasu;
  • idee eelarve koos hinnapakkumistega;
  • idee visuaalne esitlus – foto, kaart, asukoha skeem, näited sarnastest objektidest mujal, idee visand või muu visuaalset hindamist võimaldav vorm; kinnisasja omaniku eelnev nõusolek idee elluviimiseks temale kuuluval kinnisasjal juhul, kui rajatav investeeringuobjekt ei hakka paiknema Vormsi vallale kuuluval kinnisasjal.

Ideid hindab komisjon, misjärel suunatakse need rahvahääletusele 10. – 20. novembril.

Dokumendid: Korraldus – kaasava eelarve väljakuulutamine

Jaga
Vormsi