Kutse: üldplaneeringu eelnõu avalikku väljapanekut kokkuvõttev avalik arutelu

Olete oodatud üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise eelnõude avalikku väljapanekut kokkuvõtvale avalikule arutelule 2. augustil 2024 kell 14.00 Vormsi koolimajas.

Vormsi valla üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise eelnõu oli avalikul väljapanekul 13. mai 2024 – 18. juuni 2024. Tähtajaks laekus Vormsi Vallavalitsusele  arvukalt ettepanekuid ja arvamusi.  Ettepanekud ja neile antud tagasiside leiab Vormsi valla veebilehelt. 

Vormsi valla seisukohad üldplaneeringu eskiisi tagasiside osas kujundas Vormsi Vallavolikogu 30. juuni 2024 otsusega nr 18 moodustatud Vormsi valla üldplaneeringu koostamise juhtkomisjon. Komisjon nõustub avalikustamise käigus saadud tagasisidega, mis ütleb, et üldplaneeringu eelnõu on valla arengut liialt piirav ning näeb vajadust teemade nagu ehituskeeluvööndi vähendamine, ehitustingimused, ehitusõiguse võimaldamine, metsandus jne. ülevaatamiseks ja korrigeerimiseks, mis omakorda toob kaasa eelnõuga välja pakutud üldplaneeringu põhilahenduse muutmise arvestatavas mahus. 

Üldplaneeringu eelnõu korrigeerimise järel korraldatakse uus avalik väljapanek, millele on taas võimalik anda arvamusi ja tagasisidet. Valla seisukohti, millest lähtuvalt muudatused üldplaneeringu eelnõusse sisse viiakse, tutvustataksegi 2. augustil 2024 toimuval avalikul arutelul.

Vormsi valla üldplaneeringu koostamise protsessi ja selle raames välja töötatavate materjalidega on võimalik tutvuda veebilehel: https://vormsi.ee/valitsemine/planeeringud-ja-maakorraldus/uue-uldplaneeringu-koostamine/

Vormsi