Vormsi jahiselts ootab saarerahvast hundijahile

Hea vormsilane!

Vormsi jahiselts kutsub kõiki ühisele hundijahile 18.novembril kell 11!

Osalema on oodatud kõik, kes tunnevad muret meie koduloomade saatuse ja looduse tasakaalu pärast. Meil on elupaiga leidnud kari hunte, kes esimese õnnetu kutsikate õpetamise on tänaseks juba Borrbys korraldanud. Varitsusjahil on õnnestunud küttinud vaid kolm algajat hundikutsikat. 

Traditsiooniliselt on Vormsi rahvas korraldanud hundile nn „Klapperjahi”, kui hunt on saarele eksinud. Viimane selline saarerahva külavanemate käsuga kokkukutsumine toimus 1920. aastal. Tookord hunti ei tabatud ja rahvas jäi arvamisele, et keegi oli ikkagi „suurt koera“ näinud.

Ühisjahil saab veeta meeldiva poolpäeva Vormsi metsades kõndides ja osaleda arutelus, kuidas edaspidi Vormsil jahipidamist selliselt korraldada, et maad saaks harida, metsa kasvatada ja loomad peetud. 

Koguneme kell 11 Jahimaja (Hullo kaalumaja) juures, siis jõuavad ka hommikuse praamiga tulijad liituda. Külalised on samuti appi oodatud!

Oluline on riietuda vastavalt ilmaoludele. Kaasa võib võtta ka vile või väikese pasuna, millega ennast paremini kuuldavaks teha. Helkurvestist on samuti abi. Jahiohutusest instrueerimine toimub kohapeal.


Palume eelregistreeruda siin: https://forms.gle/s9TbFmrY1jRDPSkb6 , vallamajas või Vormsi jahiseltsi e-posti aadressil: jahiselts@vormsi.ee

 

Vormsi